Thursday, September 11, 2008

URUSAN SERI PADUKA BAGINDA

ingatkan dapat la rehat bila bebudak xsekolah...emm,this is not actually a complaint but i really hate prosedures.especially when there are too many of them.ari selasa,telah menyusahkan baba untuk ke melaka utk uruskan elaun praktikal (demi untuk tidak membayar 3rat especially when you still have 120 left),maka aku tebalkan muka dok dlm keta tanpa mengeluarkan duit minyak walo seposen...hehe.xper...my father understands my situation.luv u baba!mmuahxs..

hari rabu...we receive a notice on preparing exams questions.i have to prepare questions for all level one pupils.baik...dats our job kan.tp aku blur bila mana mereka kata,cikgu2 sek ni suka potostat je.senang...sek ni pyh skit kalo nak razo -hope i spell it right.baik...mana nak carik duit pototat sebyk 100 over pupils?bukan sehelai tau ketas soklan.they said not all of us can claim the money back..hei,dat doesnt sound right kan.mala nak pk dulu.kna settle the questions first.

back to formality and procedures....OFFER LETTER!its precious..we have to get it done by thursday - dat is today.kalo x..gaji bulan 3.tgh la busy confuse dgn sifat dr sendiri yg agak lemban when it comes to procedures and formality...akak kerani bleh plak kaik gempak tanya aku mana awk punya sijil?kalo xder sayer xleh process.awk dah konvo kan?....aku jwp ah sudah(hari konvo bukan la kenangan terindah aku)...dia plak reply,awk mohon pakai ijazah ke apa?..aku blur.kan dier tau aku amik B.ED.mestila degree tukan..aku pon jawab..a'ah,pakai degree..ha?degree?abih tu asal sini tulis ijazah?
weh?!xsama ke...aku malas nak lyn sbb migrain pk bila plak aku nak amik cert aku tuh.haih...
dtg arini..rupanya bleh jer kalo guna result.untuk tidak menghampakan puan kerani,aku tpaksa mintak tlg gg to collect it for me.gamble...life is a gamble kan.full of drama.thanx gg...thats what frens are for kan.hehe...

im at ease..moe to sleepy.siap tersengguk masa baca yasin.kasik alasan nak pg toilet pas abih baca yasin.huhuu...tgh carik soalan, taip nama pupils(which i should have done ages ago)..isi plak borang temuduga online.hmm...mmg rumit.hanya untuk sahkan jawatan sebagai GURU!
pas abih exam...fail panitia yang karat n berhabuk tu plak nak duruskan.nak wat apa ngan fail kosong tuh?!no idea..

2 comments:

be~bored said...

ezan.kite serupe..tp aku lagi malang..bertimbun2 keje..disuruh buat soalan exam last minute..plus..ms aku cm nk mampus type soklans,cikgu yg suh aku tuh bergossip2 tak hengat dunnia..aku tensiiiii.....

~kerja itu ibadat (papan tanda kat sekola aku )

Aesha Aeshly said...

izan .. bersabar ok. kalo dlu bleh kite bwt sesi kutuk mengutuk .. kali ni terpakse la kutuk dlm hati. huhu..